Temalı programlar, birçok farklı konu alanının bir birleriyle ilişkilendirilerek önceden belirlenen kapsamlı ve genel bir tema ile bütünleştirildiği programlardır. ( Örn; Bir kelebek olsam kanadımı çırpsam; küresel ısınma –doğaya ve çevreye karşı duyarlılık kazanma konusunda bilinç oluşturma, Birbirimize benzeriz ve benzersiziz; benzerlikler ve farklılıklar konusunda anlayış geliştirme, farklılıkların kabulü vb…)
OYNAYA OYNAYA…
Oyun Atölyesi
Oyun çocuk için en doğal, en kolay ve en etkin öğrenme ortamıdır.
Çocuklar oyun yoluyla hayatı tanımaya ve anlamaya çalışır ve oyun aracılığıyla kendilerini ve dış dünyayı keşfeder.Oyun çocuğun ileriki yaşamının provasıdır.
Özellikle günümüz koşullarında çocuğunun, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmesinin olmazsa olmazıdır OYUN..
TAK TAKA TAK
Ahşap-Marangozluk Atölyesi
Doğal malzeme olması nedeniyle ahşap çocuklar için en heyecan verici materyaldir. Ahşap doğallığı yanında içinde süprizleri taşır…
Ahşap atölyesinde çocuklar yaş gruplarına göre yarı yapılandırılmış malzeme olarak ahşapla rende, zımpara ve diğer marangozluk malzemelerini kullanarak çalışmakta, yapılandırılmamış olanlarla ise farklı tasarımlar yaparak kendi oyuncaklarını, objelerini geliştirmektedirler.
Ahşapla ve ahşap üzerinde yapılan her çalışma da çocukların heyecanı ve isteği görülmeye değer
YARATICI BEN
Yaratıcı Sanat Atölyesi
Ortaya çıkan eserden çok, yaratma sürecine önem veren bu atölye çalışması ile amaçlanan, çocuğun özgürlük, merak ve macera duygusunu desteklemektir.
Özgür, destekleyici bir ortamda çocuklar
“yaratıcı ve spontan olmayı”, deneyimlerler.
Boyalar, hamur, kum, doğadan malzemeler, kumaş parçaları, kağıtlar bu amaç için araç olurlar.
ATMA YARAT
Geri Dönüşüm Atölyesi
Bu atölyede çocuklar atık olarak düşünülen malzemeleri nasıl değerlendirilebileceğine dair fikir sahibi olmakla birlikte, yaparak yaşayarak geri dönüşüm- geri kazanım hakkında anlayış geliştiriyorlar, geri dönüşümün önemi, anlamı ve hayata yansımaları bu keyifli süreçte eğlenceli bir şekilde işleniyor…
DUYDUM GÖRDÜM KOKLADIM ve…
Fen-Doğa Atölyesi
Araştıran, soran, sorgulayan, bir şeyleri olduğu gibi kabul etmeyen, sadece bakan değil, baktığını görebilen bireylerin yetiştirilmesinde fen ve doğa çalışmaları önemli bir yer tutar.
Bu çalışmalar küçük yaşlardan itibaren çocukların çok yönlü düşünebilmelerine, problem çözme becerileri kazanmalarına, merak duygularını ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine, yaparak ve yaşayarak tüm duyuları ile öğrenerek dünyayı keşfetmelerine fırsat verir.
BEN OLSAM…
Kitap-Film Atölyesi
Kitaplar ve filmler yoluyla çocuklar, sorgulayıcı düşünme, anlam verme, sonuç çıkarma ve bunları ifade etme (açıklama) becerisine sahip olurlar.
Bu çalışmayla çocukların okuma, anlama, soru sorma, okuduğu- izlediği karakterden veya durumdan yola çıkararak kendi ve yaşantısıyla bağlantı kurması, farklı bir bakış açısı geliştirerek içgörü kazanması arzulanır. Bazen Voli olarak dünyanın geleceğine yönelik projeksiyon geliştirirler, bazen nemo olarak merak duygusunu sorgularlar bazen ise küçük prens olarak düşünürler…